Saldumynai
-
Itališki tradiciniai kalėdiniai ir Velykiniai pyragai, pagaminti iš itališkų aukščiausios kokybės produktų, naudojant natūralų raugą pagal senovišką receptą.
1 - 14 iš 14SANVIGILINI„San Vigilini“ sausainiai yra garsiausias ir reprezentatyviausias Gardos ežero desertas. Be abejo, pats puikiausias prie arbatos puodelio. Tai sviestiniai sausainiai su razinomis, gimę 1940-aisiais, legendinėje anglo Leonardo Walsho užeigoje, iš kurios atsiveria nuostabus vaizdas į ežerą.
490€ su PVMCORNETTI ALLE MANDORLESicilijoje sakoma, kad valgydami migdolų ragelį išvengsite nesėkmės. Štai kodėl migdolų pastos ragelis yra daugiau nei arbatos sausainis, jis yra nesėkmes nuvejantis „Tiè“ sausainis !
490€ su PVMAMARETTI MORBIDIViduramžiais gimę Italijoje, XIII a. pabaigoje minkšti amaretti sausainiai paplito arabų šalyse, o Renesanso laikais - visoje Europoje.
Amaretti buvo pradėti kepti Sasello savivaldybėje Savonos provincijoje. Šiuo metu amaretti paplitę visoje Italijoje ir kepami pagal tą patį pirminį receptą, kuris vis dar naudojamas ir šiandien - iš cukraus, kiaušinių baltymų bei nuluptų saldžiųjų ir karčiųjų migdolų branduolių.
490€ su PVMCANTUCCITipiški tradiciniai Toskanos sausainiai, dar vadinami Prato miesto sausainiais, yra vieni mėgstamiausių ir žinomiausių itališkų sausainių pasaulyje. Saldžiųjų migdolų juostos iškepamos orkaitėje, vėliau supjaustomos ir paskrudinamos iki traškios ir gražios auksinės lazdyno riešutų spalvos.
Tinkami skanauti su pasimėgavimu bet kada arba ragauti kartu su taure vyno „Vin Santo“ prieš tai pamirkius jame.
490€ su PVMITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „NADALIN“NADALIN yra tradicinis Veronos kalėdinis pyragas, kurio receptas buvo sukurtas 1200 metais norint įamžinti pirmąsias Kalėdas Veronoje, ją pradėjus valdyti Scala šeimai.
1490€ su PVMITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „PANETTONE AL PISTACCHIO“PANETTONE AL PISTACCHIO yra tradicinis itališkas kalėdinis pyragas, kurio receptas gimė netyčiom XV amžiuje, kai garsios Milano šeimos Sforza virėjo padėjėjas Toni Šv. Kalėdų išvakarėse sudegino gamintą desertą. Gelbėdamas padėtį, į turėtą natūralų raugą įmaišė miltų, kiaušinių, razinų, cukruotų apelsinų žievelių bei cukraus ir iškepė labai purų ir minkštą pyragą. Pyragas labai patiko šeimai ir buvo pradėtas vadinti Toni duona - „pan di Toni”, per laiką virtęs “PANETTONE”.
1690€ su PVMITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „PANETTONE CLASSICO“PANETTONE CLASSICO yra tradicinis itališkas kalėdinis pyragas, kurio receptas gimė netyčiom XV amžiuje, kai garsios Milano šeimos Sforza virėjo padėjėjas Toni Šv. Kalėdų išvakarėse sudegino gamintą desertą. Gelbėdamas padėtį, į turėtą natūralų raugą įmaišė miltų, kiaušinių, razinų, cukruotų apelsinų žievelių bei cukraus ir iškepė labai purų ir minkštą pyragą. Pyragas labai patiko šeimai ir buvo pradėtas vadinti Toni duona - „pan di Toni”, per laiką virtęs “PANETTONE”.
1490€ su PVMITALIŠKAS VELYKINIS PYRAGAS "COLOMBA"Colomba yra itališkas balandžio formos Velykų laikotarpio pyragas.
1590€ su PVMITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „PANETTONE“ SU ŠOKOLADUPANETTONE AL CIOCCOLATO yra tradicinis itališkas kalėdinis pyragas, kurio receptas gimė netyčiom XV amžiuje, kai garsios Milano šeimos Sforza virėjo padėjėjas Toni Šv. Kalėdų išvakarėse sudegino gamintą desertą. Gelbėdamas padėtį, į turėtą natūralų raugą įmaišė miltų, kiaušinių, razinų, cukruotų apelsinų žievelių bei cukraus ir iškepė labai purų ir minkštą pyragą. Pyragas labai patiko šeimai ir buvo pradėtas vadinti Toni duona - „pan di Toni”, per laiką virtęs “PANETTONE”.
1490€ su PVM