Galletti

  • ITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „PANETTONE“ SU ŠOKOLADU

    PANETTONE AL CIOCCOLATO yra tradicinis itališkas kalėdinis pyragas, kurio receptas gimė netyčiom XV amžiuje, kai garsios Milano šeimos Sforza virėjo padėjėjas Toni Šv. Kalėdų išvakarėse sudegino gamintą desertą. Gelbėdamas padėtį, į turėtą natūralų raugą įmaišė miltų, kiaušinių, razinų, cukruotų apelsinų žievelių bei cukraus ir iškepė labai purų ir minkštą pyragą. Pyragas labai patiko šeimai ir buvo pradėtas vadinti Toni duona - „pan di Toni”, per laiką virtęs “PANETTONE”. 

    1490 su PVM
    ITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „PANETTONE CLASSICO“

    PANETTONE CLASSICO yra tradicinis itališkas kalėdinis pyragas, kurio receptas gimė netyčiom XV amžiuje, kai garsios Milano šeimos Sforza virėjo padėjėjas Toni Šv. Kalėdų išvakarėse sudegino gamintą desertą. Gelbėdamas padėtį, į turėtą natūralų raugą įmaišė miltų, kiaušinių, razinų, cukruotų apelsinų žievelių bei cukraus ir iškepė labai purų ir minkštą pyragą. Pyragas labai patiko šeimai ir buvo pradėtas vadinti Toni duona - „pan di Toni”, per laiką virtęs “PANETTONE”. 

    1043 su PVM
    1490 Sutaupykite 447
    SANVIGILINI

    „San Vigilini“ sausainiai yra garsiausias ir reprezentatyviausias Gardos ežero desertas. Be abejo, pats puikiausias prie arbatos puodelio. Tai sviestiniai sausainiai su razinomis, gimę 1940-aisiais, legendinėje anglo Leonardo Walsho užeigoje, iš kurios atsiveria nuostabus vaizdas į ežerą.
     

    490 su PVM
    CORNETTI ALLE MANDORLE

    Sicilijoje sakoma, kad valgydami migdolų ragelį išvengsite nesėkmės. Štai kodėl migdolų pastos ragelis yra daugiau nei arbatos sausainis, jis yra nesėkmes nuvejantis „Tiè“ sausainis ! 

    490 su PVM
    AMARETTI MORBIDI

    Viduramžiais gimę Italijoje, XIII a. pabaigoje minkšti amaretti sausainiai paplito arabų šalyse, o Renesanso laikais - visoje Europoje.
    Amaretti buvo pradėti kepti Sasello savivaldybėje Savonos provincijoje. Šiuo metu amaretti paplitę visoje Italijoje ir kepami pagal tą patį pirminį receptą, kuris vis dar naudojamas ir šiandien - iš cukraus, kiaušinių baltymų bei nuluptų saldžiųjų ir karčiųjų migdolų branduolių.
      

    490 su PVM
    CANTUCCI

    Tipiški tradiciniai Toskanos sausainiai, dar vadinami Prato miesto sausainiais, yra vieni mėgstamiausių ir žinomiausių itališkų sausainių pasaulyje. Saldžiųjų migdolų juostos iškepamos orkaitėje, vėliau supjaustomos ir paskrudinamos iki traškios ir gražios auksinės lazdyno riešutų spalvos.
    Tinkami skanauti su pasimėgavimu bet kada arba ragauti kartu su taure vyno „Vin Santo“ prieš tai pamirkius jame.
     

    490 su PVM
    VELYKINIS PYRAGAS "COLOMBA"

    Colomba yra itališkas balandžio formos Velykų laikotarpio pyragas. Colomba gimė XIX amžiaus pradžioje kartu su kitu garsiu itališku pyragu „Panettone“. 


     

    1590 su PVM
    ITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „PANETTONE AL PISTACCHIO“

    PANETTONE AL PISTACCHIO yra tradicinis itališkas kalėdinis pyragas, kurio receptas gimė netyčiom XV amžiuje, kai garsios Milano šeimos Sforza virėjo padėjėjas Toni Šv. Kalėdų išvakarėse sudegino gamintą desertą. Gelbėdamas padėtį, į turėtą natūralų raugą įmaišė miltų, kiaušinių, razinų, cukruotų apelsinų žievelių bei cukraus ir iškepė labai purų ir minkštą pyragą. Pyragas labai patiko šeimai ir buvo pradėtas vadinti Toni duona - „pan di Toni”, per laiką virtęs “PANETTONE”. 

    1690 su PVM
    ITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „NADALIN“

    NADALIN yra tradicinis Veronos kalėdinis pyragas, kurio receptas buvo sukurtas 1200 metais norint įamžinti pirmąsias Kalėdas Veronoje, ją pradėjus valdyti Scala šeimai. 

    1490 su PVM
  • Amatininkas kalediniai pyragai gamintojas