Itališkas sūris

  • Skirtingų Italijos regionų, vidutiniškai ir ilgai brandinti populiariausi itališki karvės ir avies pieno sūriai. 

    PECORINO ROMANO DOP

    "Pecorino Romano DOP“ yra kietas brandintas daugiau nei 9 mėn., iš šviežio nenugriebto avies pieno gaminamas sūris. Sūris yra daugiau ar mažiau intensyvios šiaudų geltonumo spalvos, aromatingo, šiek tiek aštraus ir pikantiško skonio. Sūris gaminamas Sardinijoje, Lazio regione ir Grosseto provincijoje (Toskana).

    Tinka su akacijų medumi ir su svariais raudonais vynais.

    Sertifikatai : Denominazione di origine: DPR 30/10/1955 N.1269; DOP: regolamento CE N.1107/1996.

    790 - 1290 su PVM
    PECORINO MONTEGONARE

    "PECORINO MONTEGONARE" yra kietas brandintas daugiau nei 6 mėn., iš šviežio nenugriebto avies pieno Monte Gonare, kalnuotoje Sardinijos vietovėje, Nuoro provincijoje, gaminamas sūris. Sūris yra švelnios šiaudų geltonumo spalvos, aromatingo, saldaus, lengvai rūgštaus skonio. 

    Tinka su kaštonų ar miško medumi, svariais raudonais vynais.

    890 su PVM
    VEZZENA VECCHIO PAT

    "VEZZENA VECCHIO PAT “ yra kietas, pusiau riebus, brandintas 12-18 mėn., šviežio nenugriebto karvės pieno sūris, gaminamas Trento provincijoje, Vezzenos plokščiakalnyje, iš kur kilo ir pavadintas. Sūris grūdėtos konsistencijos, šiaudų geltonumo spalvos, intensyvaus, šiek tiek sūraus, kartaus ir aštraus skonio. 

    Tinka su rododendrų medumi ir svariais Trentino regiono raudonais vynais - Lagrein, Marzemino, Teroldego.

    Šis sūris yra privažintas kaip tautinio paveldo produktas.

    950 - 1490 su PVM
    PIAVE VECCHIO DOP

    "PIAVE VECCHIO DOP" yra kietas, pusiau riebus, trupančios ir tirpios struktūros, daugiau nei 6 mėn. brandintas, pagamintas iš nugriebto ir pasterizuoto karvės pieno, sūris. Stipraus ir ryškiai vaisinio, švelniai pikantiško skonio, intensyvios šiaudų spalvos.

    Sūris gaminamas Belluno provincijoje, Veneto regione.

    Tinka su kaštonų ir liepų medumi bei Pinot Nero ir Merlot vynais.

    Sertifikatas : DOP: Regolamento CE N.443/2010. 

    790 - 1290 su PVM
    ASIAGO MEZZANO DOP

    " ASIAGO MEZZANO DOP“ yra kietas, pusiau riebus, brandintas 3-6 mėn., pagamintas iš šviežio dalinai nugriebto karvės pieno  sūris.
    Sūris yra granuliuotos ir korėto skonsistencijos, švelnios šiaudų geltonumo spalvos, intensyvaus pikantiško, bet kartu ir saldoko skonio.

    Sūris gaminamas Asiago aukštumoje, Veneto regione; Vicenza, Trento, Padova ir Treviso provincijose.

    Tinka su saulėgrąžų medumi ir su Valpolicella classico vynu.

    Sertifikatai : Denominazione tipica : DPR 30/10/1955 N.1269; Denominazione di origine : DPR 21/12/1978; DOP: Regolamento CE N.1107/1996.  

    890 - 1390 su PVM
    MONTE VERONESE D'ALLEVO DOP

    "MONTE VERONESE D'ALLEVO DOP“ yra pusiau riebus ir pusiau kietas, brandintas daugiau nei 12 mėn., gaminamas tik iš kalnuose besiganančių karvių pieno sūris.
    Sūris yra intensyvios šiaudų geltonumo spalvos, smulkiai korėtos konsistencijos, intensyviai pikantiško skonio.
    Sūris gaminamas Monte Baldo kalno apylinkėse, tarp Trento ir Veronos provincijų.

    Tinka su citrusinių vaisių ir kaštonų medumi ir su Valpolicella Classico vynu.

    Sertifikatai : Denominazione di origine: DPCM 09/04/1993; DOP: Regolamento CE N.1263/1996.  

    890 - 1390 su PVM
    GRANA PADANO DOP

    "GRANA PADANO DOP “ yra kietas, riebus ir lėtai brandintas daugiau nei 16 mėn., iš šviežio karvės pieno gaminamas sūris.
    Sūris yra smulkiai granuliuotas ir korėtas, daugiau ar mažiau intensyvios aukso geltonumo spalvos, pikantiško skonio su šieno ir džiovintų vaisių skonių potekstėmis.

    Sūris gaminamas iš Po upės slėniuose besiganančių karvių pieno, 34 provincijose.

    Tinka su liepų, kaštonų, miško medumi bei Durello, Trentodoc, Amarone ir Barbera vynais.

    Sertifikatai : Denominazione di origine: DPR 30/10/1955 N.1269; DOP: regolamento CE N.1107/1996. 

    790 - 1290 su PVM