Saldumynai

  • Itališki tradiciniai pyragai ir sausainiai, Italijoje surinktas medus. 

    AKACIJŲ ŽIEDŲ MEDUS

    AKACIJŲ ŽIEDŲ MEDUS IŠ ITALIJOS 

    1190 su PVM
    KAŠTONŲ MEDUS

    KAŠTONŲ MEDUS IŠ ITALIJOS 

    890 su PVM
    LIPČIAUS MEDUS

    LIPČIAUS MEDUS IŠ ITALIJOS 

    890 su PVM
    SAULĖGRĄŽŲ MEDUS

    SAULĖGRĄŽŲ MEDUS IŠ ITALIJOS 

    890 su PVM
    CITRUSINIŲ VAISIŲ ŽIEDŲ MEDUS

    CITRUSINIŲ VAISIŲ ŽIEDŲ MEDUS IŠ ITALIJOS 

    890 su PVM
    SANVIGILINI

    „San Vigilini“ sausainiai yra garsiausias ir reprezentatyviausias Gardos ežero desertas. Be abejo, pats puikiausias prie arbatos puodelio. Tai sviestiniai sausainiai su razinomis, gimę 1940-aisiais, legendinėje anglo Leonardo Walsho užeigoje, iš kurios atsiveria nuostabus vaizdas į ežerą.
     

    590 su PVM
    CORNETTI ALLE MANDORLE

    Sicilijoje sakoma, kad valgydami migdolų ragelį išvengsite nesėkmės. Štai kodėl migdolų pastos ragelis yra daugiau nei arbatos sausainis, jis yra nesėkmes nuvejantis „Tiè“ sausainis ! 

    590 su PVM
    AMARETTI MORBIDI

    Viduramžiais gimę Italijoje, XIII a. pabaigoje minkšti amaretti sausainiai paplito arabų šalyse, o Renesanso laikais - visoje Europoje.
    Amaretti buvo pradėti kepti Sasello savivaldybėje Savonos provincijoje. Šiuo metu amaretti paplitę visoje Italijoje ir kepami pagal tą patį pirminį receptą, kuris vis dar naudojamas ir šiandien - iš cukraus, kiaušinių baltymų bei nuluptų saldžiųjų ir karčiųjų migdolų branduolių.
      

    590 su PVM
    CANTUCCI

    Tipiški tradiciniai Toskanos sausainiai, dar vadinami Prato miesto sausainiais, yra vieni mėgstamiausių ir žinomiausių itališkų sausainių pasaulyje. Saldžiųjų migdolų juostos iškepamos orkaitėje, vėliau supjaustomos ir paskrudinamos iki traškios ir gražios auksinės lazdyno riešutų spalvos.
    Tinkami skanauti su pasimėgavimu bet kada arba ragauti kartu su taure vyno „Vin Santo“ prieš tai pamirkius jame.
     

    590 su PVM
    ITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „NADALIN“

    NADALIN yra tradicinis Veronos kalėdinis pyragas, kurio receptas buvo sukurtas 1200 metais norint įamžinti pirmąsias Kalėdas Veronoje, ją pradėjus valdyti Scala šeimai. Pyragas iškeptas iš natūralaus raugo ir papuoštas glaistu. 

    2990 su PVM
    ITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „PANETTONE AL PISTACCHIO“

    PANETTONE AL PISTACCHIO yra labai purus ir minkštas itališkas kalėdinis pyragas, iškeptas iš natūralaus raugo pagal klasikinio PANETTONE receptą, jį pagardinant pistacijų įdaru bei pistacijų glajumi. 

    2290 su PVM
    ITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „PANETTONE CLASSICO“

    PANETTONE CLASSICO yra tradicinis itališkas kalėdinis pyragas, kurio receptas gimė XV amžiuje garsios Milano šeimos Sforza virtuvėje. Virtuvės šefo padėjėjas Toni Šv. Kalėdų išvakarėse iš natūralaus raugo, miltų, kiaušinių, razinų, cukruotų apelsinų žievelių bei cukraus iškepė labai purų ir minkštą pyragą, kuris labai patiko šeimai ir buvo pradėtas vadinti Toni duona - „pan di Toni”, bėgant laikui įgavo  “PANETTONE” pavadinimą. 

    1990 su PVM
    ITALIŠKAS VELYKINIS PYRAGAS "COLOMBA"

    Colomba yra itališkas balandžio formos Velykų laikotarpio pyragas.


     

    29  su PVM
    ITALIŠKAS KALĖDINIS PYRAGAS „PANETTONE“ SU ŠOKOLADU

    PANETTONE AL CIOCCOLATO yra tradicinis itališkas minkštas ir purus kalėdinis pyragas, iškeptas iš natūralaus raugo, miltų, kiaušinių ir cukraus, razinas ir cukruotas apelsinų žieveles, dedamas į tradicinį PANETTONE, pakeičiant šokolado gabalėliais. 

    1990 su PVM